Haber

Kılıçdaroğlu: İstanbul’da uyuşturucu baronları koşuşturuyor

Adana Millet Meclisi’nde konuşan CHP Genel Lideri ve Millet İttifakı Başkan Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, “Türkiye özellikle son 10 yılda tüm uyuşturucuların merkezi haline geldi. İstanbul, uyuşturucu baronlarının yarıştığı bir yer.”

Kılıçdaroğlu, “Bu millete sözüm var. Sizlerin oylarıyla cumhurbaşkanı koltuğuna oturduğumda önce uyuşturucu baronlarının kökünü kazıyacağım” dedi.

“Bir evde uyuşturucu bağımlısı varsa, ailesi diğerini bilmesini istemiyor. Kimse sokağa çıkamaz. Bu hastalıkla mücadele edilmeli. Türkiye, özellikle uyuşturucunun merkezi haline geldi. Son 10 yılda Türkiye’ye Güney Amerika’dan getiriliyor.Afganistan’dan nasıl uyuşturucu getirilir,bu sınırlar nasıl geçilir.Bu fakir ailelerin sorunlarını çözmek benim için bir onur meselesidir.

Bunun siyasi bir tercih olduğunun altını çizmek isterim. Siyasi iktidar uyuşturucu konusunda ‘buna engel olun’ derse polise yetki versinler ve siyasetçiler onlara dokunmayacak, bütün uyuşturucu baronlarının kulaklarından tutup hakim karşısına çıkaracaklar. Bunu adım adım biliyorum.

Bunun sorumlusu neden siyasetçiler? Her şeyi sattılar, paraya ihtiyaçları var. Yasa çıkardılar, tüm kirli paranızı yurt dışına getirebilirsiniz. Sekiz kez yasa çıkardılar. ‘Uyuşturucu baronlarının parasını Türkiye’ye getirin, size kimse dokunmaz’ dediler. Parayı getirdikleri gibi geldiler. İstanbul uyuşturucu baronlarının yarıştığı bir yerdir. O kadar rahatlar ki ‘bize kimse dokunamaz’ diyorlar. Kimse onlara dokunmuyor. Hapisteki uyuşturucu baronlarını bile serbest bırakıyorlar. Ülkeyi bu karmaşaya sürükleyenlere oy vermemelisiniz. Çocuğunuzu ve huzurunuzu önemsiyorsanız, bu uyuşturucu baronlarıyla çalışmayanlara asla oy vermemelisiniz.

Uyuşturucu baronlarının kökünü kazıyacağız. Bu millete sözüm var. Sizlerin oylarıyla cumhurbaşkanlığı koltuğuna oturduğumda ilk yapacağım uyuşturucu baronlarının kökünü kazıyacağım. Hiçbirini Türkiye’de tutmayacağım. Bütün çocuklarımızı zehirlediler. Hepsini kovacağım. Hepsini hapse attıracağım. Böyle bir karışıklık olmayacak. Bunun yolu da sandığa gitmek, elinizi vicdanınıza koymak ve oyunuzu bu kadar kullanmaktan geçiyor.

Bir devlet yasal bir temele dayanmak zorundadır. Bir devletin kirli paraya ihtiyacı yoktur. Duyarsa uyuşturucu baronunun adamı olur. İki grup adaylığıma şiddetle karşı çıkıyor, biri uyuşturucu baronları, beş kişilik çeteler. Uyuşturucu baronlarını ve beş kişilik çeteleri temize çıkaracağım.

Türkiye’de uyuşturucu baronları da kendi hesaplarını yapıyor. Birbirlerini vuruyorlar, birbirlerini öldürüyorlar, bu ülkeyi yönetenler sadece izliyor. Bu onların hesabı değil, onlara yer yok demeliyiz. Kalırlarsa söz vereceğim ve bu toprakları onlara mezar edeceğim.” (HABER MERKEZİ)

oltu-haber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu