Ekonomi

Atos, yeniden finansmanın ortasında birden fazla devralma teklifini değerlendiriyor

Önde gelen Fransız teknoloji firmalarından Atos’un yönetim kurulu bugün toplanarak çeşitli devralma tekliflerini görüştü. İlgilenen taraflar arasında Çek işadamı Daniel Kretinsky de bulunuyor. Ayrıca OnePoint’in CEO’su ve şirketin en büyük hissedarı David Layani ve ABD’li yatırım şirketi Bain Capital tarafından da teklifler yapıldı.

Fransız ordusunun iletişimini sağlamadaki rolü ve Paris Olimpiyat Oyunlarında siber güvenliği yönetme sorumluluğuyla bilinen şirket, yeniden finansman tekliflerini toplamak için geçtiğimiz Cuma gününe kadar süre tanımıştı. Firma şu anda mali zorluklarla karşı karşıya ve önümüzdeki birkaç yıl boyunca faaliyetlerini desteklemek için önemli miktarda finansmana ihtiyaç duyduğunu kabul etti.

Atos kısa bir süre önce, 2024-25 yılları arasındaki ticari faaliyetlerini finanse etmek için 1.1 milyar avroluk likiditeye ihtiyaç duyduğunu açıklamış ve bu rakam daha önceki 600 milyon avroluk tahmine göre artış göstermiştir. Bu revizyon gelişen piyasa koşullarına bağlandı. Yaşadığı mali sıkıntıların bir sonucu olarak Fransız hükümeti, Atos’un stratejik öneme sahip bazı varlıklarını satın almaya istekli olduğunu gösterdi.

Şirket devralma görüşmeleri hakkında yorum yapmamayı tercih etti. Atos’un borçlarının yaklaşık yarısını elinde bulunduran alacaklılar da bugün diğer tekliflerle birlikte bildirilen bir teklif sundu. Yönetim kurulunun bu devralma teklifleri hakkındaki kararı henüz belli değil, ancak sonuç şirketin ve faaliyetlerinin geleceğini önemli ölçüde etkileyebilir.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu